vinlex.dk

-et vinleksikon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Ø Å
Artikler > O

Vinleksikon

O Rosal, appellation, appellation under Rías Baixas.
Oakville, appellation, i Oakville laver topproducenterne Mondavi og familien Rothscild vine. Mondavi står bag en af Amerikas dyreste og mest prestigefyld...
Obermosel, appellation, Riesling med toner af honning og stålsat syre.
Offida, appellation, laver hvidvin på lokale sorter, som har en højere potentiel kvalitet end de typiske for regionen.
Olieret, , en vin med fyldig krop og viskositet som tydelig mærkes i munden. Hvis vinen mangler syre bruges det ofte sammen med kvabset.
Oltrepo Pavese, appellation, appellation under Lombardiet.
Opaki, appellation, appellation under Wairarapa.
Opbevaring af vin, , vin skal opbevares korrekt, hvis den skal holde sig sund og udvikle sig i en gunstig retning.Vine bør ideelt set opbevares...
Opbinding, , foruden beskæring er der forskellige måder at opbinde vinstokke. Det er især lokale og nationale forhold der afgør hvilken metode...
Opulent, , en vin i balance, der samtidig er rig på smag og har en blød tekstur.
Orange, appellation, appellation under New South Wales.
Orcia, appellation, appellation under Toscana.
Oregon, region, klimaet i Oregon minder meget om det i Bourgogne, så måske derfor valget faldt på Pinot Noir? Desværre betyder det også, at klimae...
Ormeasco, druesort, synonym for Dolcetto.
Ormeasco di Pornassio, appellation, appellation under Ligurien.
Orta Nova, appellation, laver meget små mængder rosé og rødvin.
Orvieto, appellation, producerer store mængder vin, både tær og sød hvid, men det meste er neutralt og drikkes kun af turister.
Oseleta, druesort, oseletta er en lokal sort der findes i Veneto. Den regnes for at være af god kvalitet, men opfører sig ustabilt i marken.
Oselina, druesort, synonym for Oseleta.
Ostuni, appellation, appellation under Salento.
Oxidativ, , et ord der benyttes om positiv eller tiltænkt oxidering af vin. Gamle vine bliver en smule oxideret, som led i ældelsesprocessen...
Oxideret, , en vin der har fået for meget ilt (oxidering). Overoxiderede vine bør ikke drikkes, da de ikke længere er som tænkt. Duften kan mi...