Frugt
En vin hvor druens karakteristika og krop er tydelig og tilstedeværende, dette er mest udtalt for en frugtdreven vin. Frugten er mest udpræget når vinen er ung, da den med alderen nedbrydes og omdannes til sekundære og tertiære dufte.
`Kategorier af frugt
- Citrusfrugter: Citron, citronskal, lime, appelsin, mandarin, grape.
- Kernefrugter: Æble, pære, kvæde, stikkelsbær
- Stenfrugter: Blomme, abrikos, fersken
- Tropisk frugt: Banan, ananas, melon, litchie, passionsfrugt
- Bær: Ribs, hindbær, jordbær, hindbær, blåbær, kirsebær, solbær, tranebær, brombær
- Tørret frugt: Rosiner, svesker, dadler
Klassificering af frugt
Frugtsammensætningen kan beskrives efter følgende skala: - Tynd: En vin med meget lidt frugt, både i duft og smag.
- Medium: En vin med god frugtkarakter i både næse og mund. Frugten er dog ikke særlig identificerbar.
- Sammensat: Fremragende frugtkarakter med tydelig definition af frugten - findes ofte i frugtdrevne vine.
- Elegant: Finesserig og blid frugtkarakter i både duft, smag og eftersmag. Frugten er velbalanceret med resten af vinens elementer og dominerer ikke.