vinlex.dk

-et vinleksikon

VinlandeAustralienSouth AustraliaAustralien > South Australia

South Australia

Kort over vinregion South Australia

Kort over South Australia i Australien

South Australia står for næsten halvdelen af Australiens vinproduktion, lige fra billig konsumvin til nogle af landets bedste rødvin, især på Cabernet Sauvignon. Som noget helt særligt har Australien og ikke mindst South Australia, nogle af verdens ældste vinstokke. Vinstokkene i South Australia er aldrig blevet ramt af den verdensomfattende phylloxera pest, der hærgede i det 19. århundrede. Vinstokkene står således som de blev plantet.

South Australia dækker over et stort geografisk område, der er derfor stor forskel på vinene. Vinene fra Barossa Valley er hvad mange forbinde med traditionel australsk vin: mørk, fyldig og varm. Barossa Valley ligger inde i landet og klimaet her er markant varmere end ude ved kysten. Langs kysten ligger adskillige regioner så som McLaren Vale, Southern Fleurieu, Currency Creek, Langhorne Creek og Adelaide Hills. De nyder alle godt af de maritime indvirkninger på klimaet, som giver vine med mere kompleksitet og dybde.

Den sydøstlige del af regionen adskiller som igen fra resten. Her finder vi Limestone Coast, som hører til blandt de nye og innovative dele af Australien. Området tæller blandt andre Coonawarra, som af mange regnes for et af Australiens bedste vinområder.