vinlex.dk

-et vinleksikon

A B C D F G I K L M N O P R S T V W X Z
Luk
Druesorter > M

Mourvèdre

FAKTAMourvèdre
  • OphavMourvèdre
  • FarveBlå
  • OprindelseFrankrig
  • Primære områdeBandol
  • DuftnoterHindbær, blåbær, brombær, sveske, trøffel, fyrrenål, kanel, allehånde, peber, læder, rosmarin
  • Synonymer

Mourvèdre, som den hedder i Frankrig, blandes normalt med Syrah og Grenache. Druens franske højborg er Bandol. I Spanien kaldes den for Monastrell, i Californien og Australien for Mataro.

Mourvèdre kræver varme og kræver tid. Den smager ikke godt når den er ung. I det sydlige Rôhne bruges Mourvèdre som blandingsdrue, bl.a. til Châteauneuf du Pape, mens den nye verden så småt er begyndt at eksperimentere med Mourvèdre.