vinlex.dk

-et vinleksikon

VinlandeUSAVinlande > USA

USA

Kort over USAs vinregioner

Kort over USA i USA

FAKTAUSA som vinland
  • Størrelse: Verdens 4. største vinland (kvantum)
  • Areal: 9,6 mio. km2
  • Indbyggere: 299 mio.
  • Opdeling: 50 stater
  • Bedste region: Californien
  • Primære druesorter: Zinfandel, Cabernet Sauvignon

Med få undtagelser producerer alle stater i USA vin, Californien står dog for 95% af produktionen, mens Washington og New York står for 4%, hvilket ikke efterlader meget til resten. Klimaet i Californien er køligt og kan derfor ikke sammenlignes med de andre oversøiske lande.

Der laves vin på Franske druesorter, Cabernet Sauvignon, Merlot og Chardonnay, men også Amerikanernes egen darling, Zinfandel. For få år siden blev det dog bevist, at Zinfandel deler DNA med Primitivo fra Italien, selvom ingen af landene officielt vil anerkende slægtskabet.

Prisen er i den højere ende, hvor det er svært at finde en flaske til under 100 kr.Til gengæld er kvaliteten matchende høj, selv de billigste vine giver valuta for pengene.

Amerikansk vinlov, klassifikation og oprindelsesgaranti

AVA (American Viticultural Area)Modsat Frankrig, Italien og Spanien, garanterer den amerikanske oprindelsesgaranti, hverken druesorter, høstudbytte, alkoholindhold, lagring etc., men derimod kun, at 85% af druemosten kommer fra druer der har vokset på det område som flasken angiver. Hvis området er suppleret af en specifik vinmark, er kravene at mindst 95% skal komme fra vinmarken.