vinlex.dk

-et vinleksikon

VinlandeFrankrigBourgogneCôte ChalonnaisBourgogne > Côte Chalonnais

Côte Chalonnais

Kort over vinregion Côte Chalonnais

Kort over Bourgogne i Frankrig

Côte Chalonnais starter hvor Côte d'Or slutter og fortsætter yderligere 30 km. mod syd indtil Mâcon nås. Terrænnet er ikke en lang gunstig skråning, som hos Côte d'Or, men i stedet et skiftende og kuperet terræn. Det giver en generelt ringere kvalitet der tilmed varierer en del i området.

En meget stor del af den vin som produceres i Côte Chalonnais sælges under Bourgogne AOC. Faktisk står Villages-kommunerne sammen med de 5 underregioner for mindre end en tredjedel af den samplede produktion.

Kvaliteten kan ikke måle sig med Côte d'Or. Der er i stedet tale om relativt enkle vine, som kan drikkes unge og som kan erhverves væsentligt billigere. Retfærdigvis skal det siges, at der virkelig produceres gode vine i Côte Chalonnais, de er bare svære at finde og desværre er prædikatet 1. cru ikke nogen garant for kvalitet her. De 5 underregioner er nemlig blevet overdynget af 1. cru'er, selvom de kvalitetsmæssigt ikke kan sammenlignes med en 1. cru fra Côte d'Or. Det gør det kun sværere for forbrugeren at navigere.

FAKTADruesorter i Côte Chalonnais