Vinlande > Italien > Piemonte > Barbaresco
Vine og anmeldelser
Vine fra Barbaresco
0 vine til salg fra 0,00 kr.
Anmeldelser fra Barbaresco
Der er 1 vinanmeldelser.
Årgangstabel Barbaresco

08
07
06
05
04
03
02
01
00
99
98
97
96
95
94
93

Barbaresco (DOCG)

Kort over vinregion Barbaresco
Piemonte

Barbaresco er den kendte lillebror, som altid har stået i skyggen af Barolo. Barbaresco laves på samme druesort som Barolo, nemlig 100% Nebbiolo. Der er derfor naturlige ligheder. Men der er ikke tale om en lille og mindre intens Barolo, som mange fejlagtigt tror. Barbaresco er en lettere udgave af Barolo, med mindre struktur, men med mere elegance. Området er kun halvt så stort som Barolo, så produktionen af Barbaresco er også langt mindre. Trods det mindre areal, er der alligevel stor forskel på producenterne. Der findes adskillige enkeltmarksvine, hvoraf en stor del er blevet kendte navne i sig selv.

Angelo Gaja

Angelo Gaja er en levende legende. Han har en stor del af æren for, at kvaliteten i Barbaresco og Italien som helhed, er nået op det niveau det i dag er. I 1960'erne tog han til Frankrig for at studerede de store vinmageres teknikker, hvorefter han vendte hjem til de familiejede jorde i Barbaresco, med hovedet fyldt med radikale ideer. Ideer der indbefattede udtydning af vinstokke, temperaturstyret gæring, malolaktisk gæring, franske fade og ikke mindst franske druesorter! Det var alle sammen ideer, som gav anledning til familiære diskussioner og ikke mindst løftede øjenbryn fra omgivelserne. Derefter blev der plantet Cabernet Sauvignon, hvor der før stod Nebbiolo, og eksperimenteret med nye produktionsformer.

I dag er Angelo Gajas vine nogle af verdens bedste Barbaresco, takket være hans fremsynede tanker. Dernæst har han haft stort positivt betydning for mange andre producenter i Barbaresco, som har videreført og implementere hans gode ideer - det har hævet det generelle niveau.

Druesorter i Barbaresco

Nebbiolo