Crozes-Hermitage
Vine og anmeldelser
Vine fra Crozes-Hermitage
0 vine til salg fra 0,00 kr.
Anmeldelser fra Crozes-Hermitage
Der er 2 vinanmeldelser.
Årgangstabel Crozes-Hermitage

07
06
05
04
03
02
01
00
99
98
97
96
95
94

Crozes-Hermitage (AOC)

Kort over vinregion Crozes-Hermitage
Côtes du Rhône

Det er nærliggende at betragte Crozes-Hermitage som en billigere og lettere version af Hermitage. Trods ligheder, kan langt de fleste vine fra Crozes-Hermitage på ingen måde sammenlignes med dem fra Hermitage. Området er stort og der produceres store mænger vin. Desværre er den gennemsnitlige kvalitet i bedste fald kun middelmådig. Kvaliteten svinger meget, fra middel til fremragende. De bedste vine kommer fra vinmarker på sydvendte bjergskråninger omkring byen Gervans. Her består jordbunden primært af granit.

Stilen

Stilen minder om Hermitage men er mindre intens og har er i højere grad domineret af Provence krydderier og sorte oliven. Mikroklimaet er mindre gunstigt end Hermitage, hvorfor druerne ikke modnes i samme grad. De bedste vine har en medium til fuld krop med toner af røg, peber og solbær. De skal drikkes omring 5 år fra høståret. De bedste kan dog gemmes omkring 10 år.

Foruden rødvin består ca. 10 % af produktionen af hvidvin. Det er kødfulde og solide vine, der skal drikkes umiddelbart efter frigivelse.

Druesorter i Crozes-Hermitage

Marsanne, Roussanne, Syrah