Fakta om vinen
Type
Rødvin
Producent
Soldera
Årgang
2000
Alkohol
14%
Skruelåg
Nej
Økologisk
Nej
Druer
Sangiovese
Land
Barolo
Område
Italien
Kort over vinregion Barolo


Årgang 2000
95
Pris
2.300,00 kr./1 stk.
Forhandler
Løgismose Vin

Brugerne synes
0 har vurderet vinen:

Soldera Case Basse Riserva 2000

2.300,00 kr. hos Løgismose Vin ved køb af 1 stk.
Soldera Case Basse Riserva 2000 2000

Gianfranco Soldera er et ikon på linje med Romano Dal Forno og Giovanni Conterno. Han grundlagde sit Case Basse vinhus i 1972. I dag regnes hans vine for det ypperste fra Brunello. Produktionen er beskeden, så hver ny årgang holder den høje pris og er ikke i så høj grad styret af anmeldelser eller årgang, selvom der selvfølgelig er forskel fra år til år.

13 år gammel Brunello fra en kultproducent. Spændingen var selvsagt stor da den blev dekanteret. Det første der slår en er farven. Den ligner fuldstændig en medium fyldig Bourgogne med sin lyse og transparente farve. Stort set ingen brune reflekser, bare ren rød saftevandsfarve.

Aromatisk vin der emmer af frugt, frugt og atter frugt. Lyse bær, jordbær, hindbær og en smule kirsebær. Man fornemmer nogen alder, men mere en ung frugtig vin frem for en udviklet vin. Duften er helt blottet for tærtiære noter og stort set også for sekundære. Men frugten er virkelig blød og imødekommende. Smagen afspejler duften. Lys blød frugt, charmerende og elegant som var det en Bourgogne. Helt bagerst kan man dog fornemme lidt Sangiovese toner. Farven er tilmed også tættere på Pinot Noir end Sangiovese. Medium krop og mellem lang eftersmag. God balance, men mangler i den grad noget dybde og kompleksitet. Helt klart yderst charmerende, men også helt uden kanter. Tiden har slebet den helt rund. Hvilket jeg også tolker som om, at den ikke udvikler sig yderligere.

En anderledes Brunello - der er så langt fra hvad jeg ellers forbinder med Brunello. Det er yderst kostbar vin, som jeg nok bør få en chance mere.

Vinanmeldelse juni 2013 af LBJ.

Flere vinanmeldelser fra Barolo (11)

Rødvin fra Barolo
Rødvin fra Barolo
Rødvin fra Barolo
Rødvin fra Barolo
Rødvin fra Barolo
Rødvin fra Barolo
Rødvin fra Barolo
Rødvin fra Barolo
Rødvin fra Barolo
Perbacco 2010
160,00 kr.
Rødvin fra Barolo
Rødvin fra Barolo

middel god meget god fremragende exceptionel